Choď na obsah Choď na menu
 


Speváci na A

16. 7. 2014

Adam Lambert 

Adam Mitchel Lambert (* 29. január1982) je americký spevák a herec žijúci v San Diegu v Kalifornii. V máji 2009 skončil na 2. mieste v 8. sérii súťaže American Idol. Otvorene priznáva svoju homosexuálnu orintáciu.

 

Detstvo

Adam sa narodil v americkom štáte Indiana v meste Indianapolis. Jeho matka Leila bola interiérovou dizajnérkou a jeho otec Eber Lambert bol programový manažér. Krátko po jeho narodení sa rodina presťahovala do Kalifornie do mesta San Diego. Adam bol vychovávaný ako žid.

Počiatky kariéry

Adam začal hrať v divadle už od 10 rokov a pokračoval v tom až do roku 2009. Počas tejto doby bol tiež nejaký čas frontmanom rockovej skupiny The Citizen Vein. Od roku 2004 sa okrem iného pravidelne objavuje v Upright Cabaret a v Zodiac Show, ktorú vytvorila Carmit Bachar z Pussycat Dolls. V roku 2005 spieval v hebrejčine pieseň "Shiro LaShalom", aby vzdal hold zavraždenému izraelskému premiérovi Jicchakovi Rabinovi. Adam tiež spieval v židovskom muzikáli "The Ten Commandments" (Desatoro), kde ako Joshua zaspieval pieseň "Is Anybody Listening?".

American Idol

V roku 2009 sa Adam zúčastnil konkurzu na 8. rad súťaže American Idol, kde zaspieval "Rock With You" a "Bohemian Rhapsody". Keď Adam postúpil až do Top 13, zoznámil sa tu so svojimi spolu súťažiacimi Allison Irahetou a Krisom Allenom, s ktorými má dodnes veľmi dobré vzťahy.

Adam počas súťaže spieval piesne ako Black or White od Michela Jacksona, zmenenú verziu Ring Of Fire, alebo akustickú verziu Track Of My Tears od The Miracles. Keď počul túto verziu mentor toho týždňa Smokey Robinson, čo je pôvodný spevák a skladateľ tejto piesne, dostali sa od neho Adamovi obrovské ovácie.

Kariéra po skončení American Idol

V novembri 2009 vydal svoj prvý album For Your Entertainment, ktoré sa umiestnilo na 3. priečke Billboard 200. Počas prvého týždňa sa v Spojených štátoch predalo viac ako 198 000 kópií. Keď Adam na albume pracoval, povedal, že chce, aby bola multi-žánrová a že by mala obsahovať "rock-pop-electronic-dance thing". Po vydaní tohto CD dokonca povedal, že niektoré z piesní znejú ako také "Dark Disco".

20. Októbra 2009 Lambert prijal ponuku k natočeniu soundtracku k filmu 2012. Tento singel sa neskôr objavil aj na CD FYE.

Ešte v čase, keď Lambert účinkoval v American Idol, začal natáčať album s názvom Take One. V novembri 2009 Lambert vystúpil s piesňou „For Your Entertainment“ na American Music Awards of 2009 (AMA).

27. februára mal Adam svoj prvý oficiálny solo koncert vo Fantasy Springs Resort Casino v Indio v Kalifornii. Adam sa objavil v American Idol ako hosť mentor v jednej z epizód 13. apríla 2010.

Po videoklipe For Your Entertainment, ktorý kvôli AMA vystúpeniu bohužiaľ veľkú úspešnosť nemal, prišiel Adam s novým videoklipom a to k piesni Whataya Want From Me, ktorý bol úspešný nielen v Amerike, ale i v Európe.

Trespassing

V máji roku 2012 vydal Adam svoje druhé, dlho očakávané album s názvom Trespassing. Prvý singel má rovnomerný názov s názvom CD. Nájznámejšie videoklipy z tohto albumu sú Never Close Our Eyes a Better Than I Know Myself.

Tu sú niektoré z jeho skladieb:

+ nejaké obrázky:

adam_lambert_press.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avril Lavigne

Avril Ramona Lavigne (* 27. september 1984), známa pod menom Avril Lavigne (výslovnosť /ˈævrɨl ləˈviːn/), je kanadská speváčka-skladateľka a herečka. Lavigne predala na celom svete viac ako 30 miliónov kópií svojich albumov. V roku 2006 bola zaradená časopisom „Canadian Business Magazine“ na siedmu priečku v rebríčku najvplyvnejších Kanaďanov v Hollywoode.

Avril Lavigne vstúpila do nahrávacieho priemyslu jej debutovým albumom Let Go, ktorý vydala v roku 2002. Z tohto albumu sa predalo vo svete cez 16 miliónov kópií, 6 miliónov z toho v Amerike. Jej ďalšie albumy sa volajú Under My Skin, The Best Damn ThingGoodbey Lullaby a Avril Lavigne. Jej najznámejšie single, ktoré sa tiež umiestnili na prvom mieste vo svetových rebríčkoch sú „Complicated“, „Sk8er Boi“, „I'm With You“, „My Happy Ending“, „Girlfriend“, „What The Hell" a "Here's To Never Growing Up".

 

 

Začiatky kariéry

Avril Lavigne sa narodila v Belleville v Ontáriu v Kanade francúzskym rodičom – Johnovi a Judy. Judy tvrdí, že si Avrilino hudobné nadanie všimla prvýkrát, keď mala dva roky a spievala s ňou pieseň z kostola. Keď jej bolo päť, presťahovali sa do mesta Napanee.

V roku 1998 vyhrala súťaž a možnosť zaspievať si s Shaniou Twain na jej prvom veľkom turné. Vystúpila na jej koncerte v Ottawe a zaspievala pieseň „What Made You Say That?“

Jej talent si všimol manažér Cliff Fabri, keď spievala coververzie country piesní v kníhkupectve v Kingstone v Ontáriu. Pri vystúpení v Lennox Community Theatre Avril zaujala miestneho folkového speváka Stevea Medda (príbuzný vplyvného kanadského novinára, Bena Medda), ktorý ju pozval, aby si s ním zaspievala v jeho piesni "Touch the Sky" z albumu Quinte Spirit (1999).

Vo veku 16. rokov podpísala zmluvu s Kenem Krongardom z Arista Records, ktorý pozval šéfa firmy Antonia "L.A." Reida, aby si ju vypočul v New York City v štúdiu producenta Petera Zizza. Vzápätí začala pracovať na svojom prvom albume.

Hudobná kariéra

Let Go (2001 – 2003)

Let Go vyšiel 4. júna 2002 a umiestnil sa na druhom mieste v Spojených štátoch, na prvom mieste v AustráliíKanade a Spojenom kráľovstve. To z nej urobilo najmladšiu sólovú speváčku, ktorá niečo také vo Veľkej Británií dokázala. V roku 2003 jej rekord prekonala Joss Stone. Po mesiaci od vydania bol tento album multiplatinovým, po šiestich mesiacoch už štvornásobne.Celkovo sa ho predalo 13 197 000 kusov a stal sa najpredávanejším ženským albumom toho roku a najpredávanejším debutom.

Z albumu boli vydané štyri single. „Complicated“ sa dostala v Austrálii na prvé miesto a v americkej hitparáde U.S. Hot 100 na druhé miesto. Tiež to bol jeden z najlepšie predávaných kanadských singlov roku 2002. Avril Lavigne prekonala rekord Natalie Imbruglie, keď sa jej podarilo udržať singel „Complicated“ na prvom mieste v hitparáde Contemporary Hit Radio jedenásť týždňov v kuse. Pieseň „Sk8er Boi“ sa dostala v USA a Austrálii do Top Ten, „I'm With You“ sa dostala do top 10 v USA a Veľkej Británii a „Losing Grip“ sa dostala do top 10 v Taiwanu a do top 20 v Čile.

 

Avril bola ocenená ako najlepší nováčik na cenách MTV Video Music Awards 2002, vyhrala štyri ceny „Juno Awards 2003“ (mala šesť nominací), cenu World Music Award za svetovo najlepšie predávaného kanadského umelca a bola nominovaná na 8 cien Grammy.

Filmová kariera

Avril si prvýkrát „zahrala“ v animovanom filme Za plotom. Spolu s ňou na ňom pracovali William ShatnerBruce WillisGarry ShandlingWanda SykesNick Nolte aSteve Carell. Zahrala si vo filme The Flock a jej ďalším projektom bol film Fast Food Nation, založený na jej obľúbenej knižke. Avril napísala a naspievala pieseň „Keep Holding On“ s Dr. Lukem pre film Eragon.

Tu sú niektoré jej skladby:

Tu je fotka:

39.jpg